Liechtenstein: Het land van festivals en volksfeesten

Liechtenstein: Het land van festivals en volksfeesten

Liechtenstein: Het land van festivals en volksfeesten

Liechtenstein, een klein vorstendom gelegen tussen Zwitserland en Oostenrijk, staat bekend om zijn prachtige landschap, historische kastelen en, niet te vergeten, zijn levendige festivals en volksfeesten. Ondanks de bescheiden grootte van het land, heeft Liechtenstein een rijke traditie in het organiseren van evenementen die de cultuur en het erfgoed van het land vieren.

Een van de meest opvallende festivals in Liechtenstein is de Staatsfeiertag, oftewel de Nationale Feestdag. Op 15 augustus komt het hele land bij elkaar om de oprichting van het Vorstendom Liechtenstein te vieren. Het evenement begint met een processie door het historische centrum van Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein. Lokale verenigingen, scholen en muziekgroepen marcheren door de straten, vaak gekleed in traditionele kostuums. Er zijn ook tal van culturele activiteiten, optredens van regionale artiesten en vuurwerkshows die de feestvreugde compleet maken.

Een ander bekend festival dat jaarlijks wordt gehouden in Liechtenstein is het WeihNachten, het Kerstfestival. In de aanloop naar Kerstmis worden de straten van Vaduz versierd met fonkelende lichten en prachtige kerstversieringen. Er zijn tal van evenementen gepland, zoals concerten, kunsttentoonstellingen en kerstmarkten. Bezoekers kunnen genieten van traditionele Lebkuchen (peperkoek) en Glühwein (warme kruidige wijn), terwijl ze langs kraampjes vol handgemaakte ambachten en lokale lekkernijen slenteren. Het hoogtepunt van het festival is de traditionele levende kerststal, waar bezoekers het kerstverhaal kunnen ervaren met echte dieren en acteurs.

Liechtenstein kent ook een reeks volksfeesten die het lokale erfgoed en de tradities in ere houden. Een van deze feesten is het Triesenberger Woche, dat elk jaar in juni plaatsvindt in het dorp Triesenberg. Dit evenement is een eerbetoon aan de landbouwtradities van de regio en heeft een boerenmarkt waar lokale producten zoals kaas, honing en ambachtelijke kleding worden verkocht. Er zijn ook verschillende wedstrijden en spellen, zoals houthakken en koe melken, waar deelnemers kunnen laten zien hoe bedreven ze zijn in traditionele vaardigheden.

Een ander belangrijk volksfeest in Liechtenstein is de Schellenursli-dag, geïnspireerd op een Zwitsers kinderverhaal uit de 19e eeuw. Elk jaar op de eerste zondag na Driekoningen kunnen kinderen zich verkleden als Schellenursli, een personage uit het verhaal dat diep verbonden is met de Zwitserse en Liechtensteinse folklore. Ze dragen traditionele kostuums en bellen rond hun taille. De dag begint met een verkledingsoptocht door de straten, gevolgd door dansen, zang en spelletjes. Het is een betoverende dag voor zowel jong als oud.

Liechtenstein mag dan klein zijn, maar het land heeft een grote passie voor het vieren van zijn cultuur en tradities. Met festivals en volksfeesten gedurende het hele jaar, biedt Liechtenstein bezoekers de kans om de unieke charme en gastvrijheid van dit vorstendom te ervaren. Of je nu geniet van traditionele volksmuziek, lokale gerechten of het bewonderen van kleurrijke parades en dansen, Liechtenstein heeft voor elk wat wils. Waarom niet een bezoek plannen om deze levendige en feestelijke evenementen zelf te ervaren?

Reacties zijn gesloten.