Liechtenstein: Verken de lokale ambachtelijke bierscene en brouwerijen

Liechtenstein: Verken de lokale ambachtelijke bierscene en brouwerijen

Liechtenstein: Verken de lokale ambachtelijke bierscene en brouwerijen

Liechtenstein is niet alleen bekend om zijn prachtige berglandschap en belastingvoordelen, maar ook om zijn groeiende ambachtelijke bierscene. Dit kleine land, gelegen tussen Oostenrijk en Zwitserland, herbergt enkele opmerkelijke ambachtelijke brouwerijen die hoogwaardige en smaakvolle bieren produceren.

Eén van de meest prominente brouwerijen in Liechtenstein is Brauerei Schlosshof. Gevestigd in een prachtig kasteel, produceert deze brouwerij al meer dan 30 jaar traditioneel Beiers en Oostenrijks bier. Hun ambachtelijke bieren variëren van klassieke pilsners tot donkere bieren, zoals stouts en porters, en zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Een bezoek aan de brouwerij biedt niet alleen de mogelijkheid om hun bieren te proeven, maar ook om meer te leren over het brouwproces.

Een andere opmerkelijke brouwerij in Liechtenstein is Brauhaus Val, gevestigd in Triesen. Deze brouwerij richt zich vooral op het produceren van natuurlijke en organische bieren. Ze gebruiken alleen de beste ingrediënten en streven naar duurzaamheid in hun productieproces. Van frisse blonde ales tot verfrissende fruitige IPA’s, Brauhaus Val biedt een breed scala aan bieren voor elke smaak.

Naast de bestaande brouwerijen, is er ook een groeiend aantal kleine ambachtelijke brouwerijen in Liechtenstein. Deze microbrouwerijen experimenteren vaak met unieke smaken en brouwtechnieken, waardoor ze een speciaal karakter krijgen. Het verkennen van deze verborgen brouwerijen biedt bierliefhebbers de kans om nieuwe en opwindende bieren te ontdekken die nergens anders te vinden zijn.

Voor wie op zoek is naar een meer interactieve ervaring, biedt Liechtenstein ook tal van bierfestivals en evenementen waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan ambachtelijke bieren. De BierArt Festival, dat jaarlijks plaatsvindt in het hart van Vaduz, presenteert bieren van zowel nationale als internationale brouwerijen, en is een must voor bierliefhebbers.

Kortom, Liechtenstein heeft een opkomende ambachtelijke bierscene die zeker de moeite waard is om te verkennen. Met een combinatie van traditionele brouwerijen en innovatieve microbrouwerijen, biedt het land een breed scala aan smaakvolle en unieke bieren. Of je nu een liefhebber bent van klassieke pilsners of exotische IPA’s, Liechtenstein heeft voor elk wat wils. Proost!

Reacties zijn gesloten.